Saturday, December 11, 2010

hasil kerja ADIKKU

hasil kerja adikku memlm nie... buhsan sngt la 2 smpai melukis x engat dunia.. katanya chantik.. chantik ker yg penting gmbr aku 2 x menarik lngsung.. katanya saja nk sabotaj bg x chantik.. uhh nkl btul.. tp aku x kesah pown janji ader dlm pic.. thanks adikku yg gemok... yg pasti gmbr nino ngan ketot sngt chantik sbb aku yg lukis... wuahahha.. suka... suka.. suka...  nnti lukis lg yer wahai adikku, yg penting biarlah kakakmu nie chantik... nnti xda org tengok (perasan sudah)

Thursday, December 9, 2010

bila KEBOSANAN melanda







 dr pg smpai kul 4ptg dok umah jer.. bila dh lma kt umh terasa kebosanan plak kan.. tetiba fon msuk msj dan member aku nie mcm tau2 jer aku ditahap kebosanan , diajaknya kuar so kitorang kuar la g TAMAN TASIK KAMUNTING... walaupown xde ape2 at least bleh la hilang ckit bosannya... janjinya 4 org tp yg dtg 3 org jer... botak la dia yg plan tp x dtg... nak jer aku botakkan lg rmbut dia 2...


kat cinie la kitorang lepak... yg dtg 3 org jer... aku, husna n pzul.. bila dh jmpa berboraklah kmi smpai x engat dunia mcm2 kami borakkan... dari kenangan smpai la masa depan... windu semua nya... sorang2 kami bualkan.. oppss bkn bergosip k.. ok la mls dh nk taip idea x dtg la..

Wednesday, December 8, 2010

suka duka dalam PERSAHABATAN

story about kekwn kat kolej... bila dh masuk kolej baru aku tau erti kehidupan kat sini jugak la aku leh tengok bermcm2 jenis manusia di dunia... alhamdulilah setakat nie kekwn bnyak bagi tunjuk ajar sesama kami.. yang mana kurang kami tambahkan dan yang mana lebih kami kurangkan... kami sentiasa engat bahawasanya mak ayah masing2 jauh jadi kami sbgai sahabat akan sentiasa nasihat menasihati...

 ...windu masa nie (bln puasa) sempat lgi bergambar kan...

 kitorang sentiasa eppy. walaupown ader masalah diantara kami kitorang x tunjuk kt org (bak kata kami nie pelakon yg hebat boleh tutup duka) org lain akan tengok kami sentisa epy itulah yg cuba kami tunjukkan.. maklumlah bila ramai mcm2 ragam so slh sorang kena beralah... setakat nie sahabat2 aku boleh dikawal...




cayunk korang... semoga berkekalan...

kami saling hormat menghormati... 1 benda yg aku suka berkwn ngan dorang... dorang nie sentiasa senyum dan epy go lucky sentiasa... pernah sekali 2 kitorang terpaksa meredah ujan dan dlm pada 2 kitorang masih boleh bergelak ketawa padahal masa kitorang redah sebuah keta percikkan kami ayer lopak.. kalu org lain confirm dh maki habis 2an .... kenangan bagiku...


sepetang bersama kamooo...
  
 pinjam meminjam adatla bagi kami... x kira dr segi aper.. tp yg paling bnyak tudung ler.. itu perkara biasa bila masing2 nak nmpak chantik.. soalannya chantik ker wahai sahabatku sekalian?? jwpannya kekwn aku memang chantik walaupown org lain x nmpak chantik 2 tp aku tetap nmpak chantik korang... 
 
 ...kfc pilihan kami ujung sem...

aku sngt berharap persahabatan yg terjalin x pernah pudar ( mcm lagu rossa plak) n kami selalu berteka-teki siapa kawen dulu.. kita tunggu n lihat semuanya.. yg pasti aku sentiasa doakan korang bahagia k.. jgn risau pasal sape kwen dulu sebab aku yakin semua akan dapat kecapi impian masing2... amin...


menunggu detik bahagia...

sepanjang 2 hari kelmarin penat berjalan bersama czen2 ku... mencari2 kedai butik pengantin..biasa la 2 cuti skolah kan...ramai nak dirikn umh tangga.. bila lg saya??? hahaha lambat lagi masih jauh perjalanan hidup... masih perlu belajar apa yang kurang.. dan terlalu banyak kurangnya dalam kehidupan... tetapi saat bahagia pasti ada dlm kehidupanku... bknnya kehidupan skang x bahagia tetapi inginkan lebih bahagia jika diizin-NYA.. so kekwn BAHAGIAKAN IDUP ANDA DENGAN SENYUMAN...

Sunday, November 28, 2010

hari yang membosankan...

29/11/2010... b'day my brother... i wish good luck for my brother... dan ari nie jugak adalah ari yg membosankan... fb makin lama pown membosankan... x sabar pulak nak balik kolej jmpa kekwn.. windu kat dorang.. hope sem dpn leh hang out lg ngan dorang mcm sem2 lepas. arggghhhhhhhh... k... bye

Thursday, November 18, 2010

Sejenak...


video

Samsons – Luluh

Saat terindah saat bersamamu
begitu lelapnya aku pun terbuai
sebenarnya aku telah berharap
ku kan memiliki dirimu selamanya

CHORUS
Segenap hatiku luluh lantah
mengiringi dukaku yang kehilangan dirimu
sungguh ku tak mampu tuk meredam
kepedihan hatiku untuk merelakan kepergianmu
Ingin kuyakini cinta takkan berakhir
namun takdir menuliskan
Kita harus berakhir

 ulang CHORUS

Tuesday, November 2, 2010

First time...

salam... first time kat blog nie... idea pown belum mari nak luahkan segalanya... dah kata first mesti la kena kenalkan diri.. erm... nama penuh aku HAIREN AMIRA BT GHAZALI... asal aku orang PERAK tapi aku baru jer duk PERAK 3 thn sebab slalu berpindah randah... maklumlah bapak POLIS... standart ar 2 kalu jadi seorang anak POLIS kan... sebenarnya aku wat blog nie just untuk berkongsi cerita ngan korang semua tentang kehidupan aku dengan family, kekwn atau pown dengan orang awam... kehidupan kita nie kadangkala bagai sebuah roda yang berpusing... begitulah jugak kehidupan aku nie.. ada suka... ada duka... tapi bagi aku kita perlu menjalaninya dengan indah sebab segala yang terjadi pasti ada hikmahnya... ( kalu ayat jiwang2 bagai puisi nie idea dah mari la 2... huhuhu) dan buat sesiapa yang membaca post nie aku harapkan kehidupan korang juga indah walaupown didalamnya terdapat luka... aku pown x kesah kalu korang nak share masalah korang ker... sebab aku nie suka dengar kisah kehidupan member2 aku bknnya aku nie seorang yang buzy body tapi dengan cara inilah aku ngan member2 aku luahkan apa yang terpendam... bak kata orang dh menjadi sebahagian keluarga jadi kita bantulah mana yang patut... xkira dari segi ape... betul x???