Friday, May 18, 2012

DIPAKSA dan TERPAKSA !

ASSALAMMUALAIKUM wbt   =)

pada jam 01.58 am aku menulis entry yang bertarikh 19/05/2012. entah kenapa memalam gini baru nak menulis. seronok membaca blog orang tapi jarang bagi aku untuk menulis sesuatu yg terjadi setiap hari. blog yang aku cipta bukanlah hendak mencari publisiti untuk menaikkan nama aku dengan menceritakan kehidupan tetapi lebih kepada luahan rasa yang ingin diluahkan dan tidak tahu untuk menceritakan setiap apa yang berlaku kepada SIAPA. jadi dengan adanya blog dapat juga mengurangkan sikit beban yang terbuku dalam hidup aku.

fuhhhhh ! nampak serius bukan ayat kat atas nie. tajuk entry kali nie pown agak mencabar untuk aku memulakan cerita.

DIPAKSA !
- adakah anda suka dipaksa ? tentu skali tidak bukan.

cikgu : awak didenda @$%#%&^&*
kanak2 : saya x suka DIPAKSA begini !


aku juga salah seorang HAMBA ALLAH yang tidak suka dipaksa untuk membuat sesuatu yang bukan kehendak aku. 

-apatah lagi bab HATI dan PERASAAN ! 

soal remeh pown aku x suka DIPAKSA inikan pula bab CINTA CINTUN nie kan. ok inilah sebenarnya yang merunsingkan aku sejak terkebelakangan ni. dan disebabkan inilah aku menulis entry baru.  arghhhhhh ! aku x suka bila membabitkan soal CINTA dikategorikan sebagai istilah di atas iaitu DIPAKSA BERCINTA. wahai insan tolong la paham soal hati dan perasan jangan dibuat main. bukan senang untuk aku kembali bercinta lagi pada saat aku masih belum melupakan kenangan yang lama. 


tolong la paham wahai sedara !

ya betul  cinta datang tanpa diduga tapi tolong mengerti aku untuk seketika. ya betul juga anda baik (mungkin), anda ada rupa tapi bukan itu yang aku cari sekarang, aku memerlukan KETENANGAN.

1 je aku mintak tolong jangan PAKSA aku untuk terima CINTA yang kemungkinan ikhlas, kerana dengan MEMAKSA kemungkinan perasaan BENCI akan timbul dalam diri aku. PLEASEEE faham aku seadanya !

i don't want be like this to you 
TERPAKSA !

- of course aku xnak bila terlalu mendesak sampai aku akan terima CINTA tu atas dasar TERPAKSA ! 

memang betul orang cakap kenangan lama biarlah menjadi kenangan mulakan hidup dengan sinar baru dan cinta yang baru (ewah-ewah memang senang bercakap cuba merasai betapa peitnya kan ) tapi kalau berbicara soal hati susah untuk ungkapkan. 

-cinta yang dipaksa tidak menjamin kebahagiaan ( itu yang aku rasa )

tapi yang pasti memang aku x akan terima mana2 kumbang setakat nie sebab aku nak hidup dengan gaya aku sendiri tanpan kongkongan mana2 pihak. lagipown aku masih muda banyak benda lagi aku kena kejar. dan banyak benda nak pikir mana nak KEJE lagi, nak bayar utang yang banyak nilainya (PTPTN). arghhhhhhhhhhhh ! nak gila rasa. so better kita BERSAHABAT yer.

terima kasih sesiapa yang membaca entry kali nie !
hanya sekadar luahan hati   =)


2 comments: